среда, 18 ноября 2015 г.

Повідомлення про вечір української пісні

               


          13 листопада в рамках тижня української писемності та мови пройшов вечір «Вернісаж української пісні». Господарі вечора, учні 9 класу, гостинно вітали всіх присутніх на святі. Вони розповіли про красу української пісні, повідали легенди про її виникнення, звернули увагу на творчість легендарної піснетворки Марусі Чурай.
На концерті прозвучали пісні «Як у нас на Україні» (виконала учениця 11 класу Новікова Аліна), «Моє імя – Україна» (у виконанні вокальної групи 9 класу), «Восьмий колір» (виконала група дівчат 9 та 11 класів під акомпанемент Гніденка Романа).
Почуття гумору – одна із визначальних рис національного українського характеру. І яким би складним не було життя, воно не примусить людей у піснях виливати тільки смуток та жаль. Наш народ створив величезну кількість жартівливих та гумористичних пісень, то вони також звучали на вечорі. Учні 10 класу про інсценізували пісню «Із сиром пироги». Присутні захоплено зустріли жартівливий танок одинадцятикласників під пісню «На городі чорна редька». «Лісапедний батальйон» (група учнів 8 та 9 класу) виконали відомий жартівливий хіт «Лісапед».
Закінчилося свято закликом не цуратися української пісні:
Бо без пісні не буває сонця,
Бо без пісні не буває світу,
Хто забуде материнську мову,
Той сліпим блукатиме по світу.

Комментариев нет:

Отправить комментарий

  Презентація до уроку -книги "Узагальнення і систематизація знань про дієслово" для 7 класу https://docs.google.com/presentation/...